Karl Hedin en av flera nya partners hos Skogforsk de senaste åren

Trähandelskoncernen Karl Hedin går in som partnerföretag till Skogforsk. Forskningsinstitutet har fått in flera nya partners de senaste åren.

Foto: Karl Hedin

Familjeägda trähandelskoncernen Karl Hedin blir från och med årsskiftet Skogforsks 105:e partnerföretag.

– Att vi får Karl Hedin som nytt partnerföretag är stort för oss. Vi är jätteglada att fler och fler företag vill stötta vår verksamhet som partnerföretag. Det är av väldigt stor betydelse för vår verksamhet att många företag är med – ju fler företag som deltar desto mera säkra kan vi vara på att det vi jobbar med har relevans för branschen, säger Skogforsks vd Charlotte Bengtsson till Skogsaktuellt.

Karl Hedin

Partnerföretaget bidrar ekonomiskt till Skogforsks verksamhet dels genom en avgift och dels genom en rörlig forskningsavgift som tas ut med 60 öre per inmätt kubikmeter virke.

Förutom att vara med och prioritera vad Skogforsk ska fokusera på kan partners också köpa Skogforsks tjänster och produkter till självkostnadspris. Som partner har man dessutom möjlighet att bygga kunskap och bedriva utvecklingsarbete i den egna organisationen genom samarbeten.

– Genom samarbetet skapar vi möjligheten att ta fram kompetenshöjande material för våra anställda inom en rad olika skogliga ämnen, säger John Andersson Gull, fältköpschef på AB Karl Hedin.

Skogforsk har fått flera nya företagspartners de senaste åren, berättar Charlotte Bengtsson:

– Vida blev partner för två år sedan och vi har även tecknat avtal med Veda Skog och Moelven. I år har vi också tecknat avtal Bergviks avknoppningar Kopparfors Skogar, Hällefors-Tierps Skogar och Gysinge Skog. Och det här är ett resultat av att vår styrelse har beslutat att vi ska jobba mera aktivt med att hitta fler partnerföretag.

Skogsbruket har de senaste fyra åren satsat omkring 200 miljoner på Skogforsk genom den så kallade 60-öringen. Och varje krona som skogsbruket satsat har växlats upp med ytterligare tre kronor från staten och EU.

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 13 december 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste