Han får KSLA:s guldmedalj

Kungliga Skogs- och Lantbruksakademiens guldmedalj för år 2020 tilldelas en professor och känd profil inom Södra-koncernen.

Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien (KSLA) utsåg nyligen 2020 års mottagare av priser och belöningar för förtjänstfulla insatser inom akademiens områden.

Den som tilldelas Akademiens Guldmedalj blir Göran Örlander – professor i skogsskötsel och som sedan 2003 är anställd på Södra. 

Göran Örlander. Foto: Andreas Lindholm/Södra

Göran Örlander är 65 år, bor i småländska Stockaryd och arbetar idag som skogsstrateg på Södra. Juryns motivering är att Göran som forskare och inom industrin verksamt har bidragit till utvecklingen av sydsvensk skogsforskning, nydanande skötselmetoder, kunskap om skogens klimatnytta, hållbarhetsfrågor och skogsförädling.

Göran Örlander har gjort synnerligen förtjänstfulla insatser inom skogsforskning och skogsskötselutveckling samt skogligt hållbarhetsarbete. Han intresserade sig tidigt för sydsvensk skogsforskning och byggde som vetenskaplig ledare upp Asa Försökspark, en anläggning som har mycket stor betydelse både för skogsskötselns utveckling och idag också för kunskapen om viltbetesskador”, skriver juryn vidare i sin motivering.

Pierre Kjellin
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktion@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 13 december 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste