Nu finns färska grunddata om din skog

Nu finns nya grunddata från delar av Sverige från den senaste laserscanningen av landets skogsmarker tillgängliga på Skogsstyrelsens webbplats.

De grönmarkeradena på kartan visar de områden som Skogsstyrelsen nyligen hunnit både laserscanna och publicera data över på sin hemsida. Se under Mina Sidor. Foto: Skogsstyrelsen

Information om skogen, så kallade skogliga grunddata, togs fram åren 2009-2016 för hela Sverige med hjälp av laserskanning från flygplan.

Nu pågår en ny laserskanning av skogarna i hela Sverige, och Skogsstyrelsen har hunnit publicera data från denna omfattande cirka 20 procent av landets skogsmarker.

Hela laserskanningen av Sverige beräknas ta mellan sex och sju år att genomföra. Scanningen innebär i korthet att aktuella data om skogen samlas in via flygplan som sedan används för att skapa kartor som ger skogsägaren relevant information om skogen.

Skogliga grunddata uppdateras successivt för de områden som laserskannats. Skogliga grunddata innehåller bland annat uppgifter om trädhöjd, virkesförråd, grundyta, medelhöjd, medeldiameter och skogens biomassa.

Läs mer: Så får du fram grunddata över din skog

I följande län finns områden med uppdaterad data:
Norrbotten
Västerbotten
Jämtland
Västernorrland
Gävleborg
Kronoberg
Kalmar
Halland
Blekinge
Skåne

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 02 december 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste