Logset startar säljbolag i Sverige

Finska Logset stärker sitt försäljningsarbete på Sverigemarknaden genom att starta eget försäljningsbolag i Sverige.

Foto: Logset

Ända sedan skogsmaskintillverkaren Logset grundades 1992 har man sålt sina maskiner på Sverigemarknaden via återförsäljare.

Nu växlar Logset upp försäljningsarbetet i södra Sverige genom att starta ett nytt försäljningsbolag, som ska sköta maskinförsäljningen i södra Sverige och Danmark. Det nya försäljningsbolaget kommer även att stötta återförsäljaren Sigsjö Maskin AB, som har hand om försäljningen i på norra Sverige.

Försäljningschef i Logsets nya försäljningsbolag är Andreas From. Han har de senaste fyra åren jobbat med försäljning av maskiner hos ett konkurrerande märke:

– Jag har alltid varit intresserad av maskiner och via min far fick jag bekanta mig med skogsmaskinsbranschen. Jag vill ge Logset den chans som maskinerna förtjänar. Det känns som ett fantastiskt bolag och jag vill öka försäljningen av maskinerna i Sverige och Danmark, säger Andreas From.

Om satsningen på ett nytt försäljningsbolag i Sverige säger Logsets vd Mikko Laurila så här:

– Sverige är en betydande marknad som ligger nära. Vi har redan kunder i Sverige och efterfrågan på våra maskiner ökar. Cirka hälften av vår personal har svenska som modersmål, vilket underlättar det nya försäljningsbolagets arbete. Grundandet av det nya försäljningsbolaget följer vår strategi att finnas nära kunderna och stöda återförsäljarna.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 27 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste