Södra ökar produktionen och nyanställer

Södras nya produktionsanläggning för korslimmat trä i Värö går som tåget, och nu måste man både öka produktionen och nyanställa för att möta efterfrågan.

Södras sågverk i Värö utanför Varberg. Foto: Södra

När rapporterna om hur konjunkturinbromsningen drabbar skogsindustrin duggar allt tätare, utgör Södras annonserade produktionsökning ett undantag. Det var inte länge sedan Södra startade produktionen av korslimmat trä i sin nya fabrik i Värö strax norr om Varberg, och redan har man slagit i produktionstaket:

– Vi körde igång fabriken för två månader sedan och antalet förfrågningar ökar hela tiden. Branschen har insett att stomsystem av trä innebär både hållbart och effektivt byggande, säger Urban Blomster, marknadsutvecklingsansvarig för byggsystem på Södra.

Ökningen av produktionen genomförs på en byggmarknad där det kommit flera rapporter om ett inbromsat byggande den senaste tiden. Hos Södra ser man en utveckling som pekar i motsatt riktning.

– Efterfrågan på stomsystem i trä för stora byggprojekt ökar och därför väljer vi att öka produktionstakten, säger Urban Blomster.
För att möta efterfrågan utreder Södra även en andra fabrik för korslimmat trä vid kombinatet i Värö.

Pierre Kjellin
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktion@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 15 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste