Ferry satte nordiskt rekord på Timbersports

När VM i Timbersports avgjordes i Prag i helgen lade inte Ferry Svan vantarna på guldet, men lyckades bli den svensk som hittills tagit sig längst i tävlingen.

Ferry Svan satte ett nytt nordiskt rekord och slutade som sjunde bäst i världen i VM i Timbersports. Foto: Timbersports

I slutet på augusti lyckades Ferry Svan bli nordisk mästare och sedan kvalificera sig till individuella VM bland de tolv främsta atleterna i världen, och som yngste svensk någonsin.

Inför en fullsatt arena i Prag lyckades Ferry ta tre nya personliga rekord inklusive ett nytt nordiskt rekord. Världsmästartiteln gick till Brayden Meyer från Australien.

– Även om jag nådde målen jag satt på förhand, att ta mig till andra rundan, är jag ändå lite besviken på min insats. Men sen när man tänker på att jag placerat mig sjunde bäst i världen, ja då kan jag så klart inte sticka under stol med att jag känner mig nöjd, säger Ferry Svan.

Inför VM kände Ferry Svan att han var i bra form. Den senaste tiden har han tränat stenhårt för att kunna nå sina mål. Förhoppningen var även att han skulle slå nya personliga rekord och gärna nordiska rekord. I första grenen Underhand Chop satte han ribban och spikade ett nytt nordiskt rekord. Det tidigare rekordet 21,33 sekunder justerades till 19,28. Personliga rekord sattes även i grenarna Standing Block Chop och i Springboard.

– Att slå tre personliga rekord varav ett nordiskt rekord i mitt första VM någonsin, det är jag väldigt nöjd med. Det bekräftar också att det finns tid att kapa på många grenar, och rekorden blir ett kvitto på att jag tränar på rätt sätt, säger Ferry Svan.

VM i Timbersports 2020 kommer att arrangeras av Partille kommun strax öster om Göteborg.

Pierre Kjellin
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktion@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste