Här är Lantmännens första skogliga försäljningscenter

Med sin placering mitt i skogsbrukande Småland hoppas Lantmännen Maskin att deras nya ”Kompetenscenter Skog” i Värnamo ska bli en magnet för de sydsvenska skogskunderna.

På den inhägnade gården vid entrén ska besökare på Lantmännen Maskins Kompetenscenter Skog i Värnamo kunna klämma och känna på skogsutrustade traktorer och vagnar. Foto: Pierre Kjellin

Skogsutrustade traktorer är inget nytt i Lantmännen Maskins sortiment, men en anläggning med lokaler, ett produktutbud och kompetens som är anpassad för att kunna tillgodose skogskunderna är nytt för Lantmännen – och ett nytt grepp i Sverige, om man får tro Lantmännen Maskin.

Kompetenscenter Skog invigdes med pompa och ståt den 12 september, med Gunde Svan och sonen Ferry som invigningsförrättare.

Värnamo-anläggningen är Lantmännen Maskins första Skogliga försäljningshub i vad som närmast kan beskrivas som en testballong för Lantmännen Maskin. Faller satsningen väl ut är det inte omöjligt att Lantmännen maskin öppnar fler skogliga kompetenscenter i Sverige, antyder Lukas Reuterström, verkmästare i Lantmännen Maskins verkstad i Värnamo och den som tar emot oss. 

Att ha uppgraderats till ett skogligt kompetenscenter är ett lyft för både oss och kunderna, säger Lukas Reuterström, verkmästare hos Lantmännen Maskin i Värnamo.
Foto: Pierre Kjellin

– Det här innebär ett lyft för lantmännen Maskin i Värnamo och kunderna tycker det är helt rätt att man satsat på ett skogligt kompetenscenter här, mitt i Småland, säger Lukas Reuterström.

De skogsutrustade traktorer och färdigkopplade skogsekipage som står i en inhägnad gård utanför anläggningen i Värnamo ska kunder kunna ta ut på en provtur på den skogsslinga intill som vid vårt besök inte hunnit bli helt färdigställd. Ekipagen ska också kunna skickas för visning till andra Lantmännen Maskin-anläggningar, berättar Lukas Reuterström.

Valet av Värnamo som placering för Lantmännen Maskins nya skogscenter, och inte anläggningarna i residensstäderna Jönköping eller Växjö, är ingalunda någon tillfällighet, förklarar Lukas Reuterström:

– Den här delen av Småland är skogsbranschintensiv och Värnamo ligger mitt i södra Sverige, vid E4:an. Det är lätt att ta sig dit, oavsett vilket håll man kommer från.

Kompetenscenter Skogs lokaler i Värnamo rymmer även ett konferensrum och en visningshall:

– Det ger oss möjlighet att ordna temadagar och kvällar för större sällskap tillsammans med våra leverantörer och samarbetspartners, berättar Jon Rolfsson, segmenstchef Skog på Lantmännen Maskin och den som hållit i trådarna för satsningen på nya Kompetenscenter Skog.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 23 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste