Hård kritik mot Norrskog på möte

Skogsägarföreningen Norrskog ordförande fick det hett om öronen på ett medlemsmöte i Ånge häromdagen. Många medlemmar vädrade sitt missnöje mot bland annat nedläggningen av sågverket utanför Ånge.

Bild från SVT Nyheters inslag från Norrskogs medlemsmöte i Ånge 17 oktober.

Det var i onsdags kväll (17/ oktober) som skogsägarföreningen Norrskog höll ett medlemsmöte i Ånge. En punkt där flera medlemmar uttryckte kritik var mot Norrskogs påstående om att man har råvarubrist. Flera medlemmar på mötet hävdade att de aldrig fått frågan från föreningen om att sälja skog:

– Jag har aldrig en enda gång fått ett personligt telefonsamtal där de frågat om jag vill sälja min skog till Norrskog och jag frågade här på mötet om någon fått ett telefonsamtal med den frågan. Det var en dam som räckte upp handen, sade Norrskog-medlemmen Håkan Sjölander till Sveriges Televisions nyhetsredaktion som bevakade mötet.

Norrskogs ordförande Stig Högberg tillbakavisade kritiken:

– Vi har kontakt med våra medlemmar konstant, under fjolåret lanserade vi vårt hållbarhetsavtal som byggde på att man skrev på ett femårigt avtal för leveranser med rätt bra villkor. Vi har också haft olika premier som går ut till våra medlemmar, så att inte vi skulle kommunicera med våra medlemmar är inte sant, sade han.

Flera av medlemmarna yttrade också kritik mot nedläggningen av föreningens egna sågverk i närbelägna Östvall.

Se SVT:s nyhetsinlag från Norrskogs medlemsmöte i Ånge HÄR

Pierre Kjellin
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktion@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 18 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste