Ny 5-årig skoglig utbildning på distans

Nästa höst startar en ny 2-årig masterutbildning som innebär att man kommer kunna läsa fem års skoglig universitetsutbildning på distans.

Universitetsplatsen, Linnéuniversitetet (LNU) i Växjö. Foto: LNU

Det är Lantbruksuniversitetet som i samarbete med Linnéuniversitetet i Växjö med start nästa höst erbjuder ett tvåårigt masterprogram, som alltså ordnas genom distansundervisning.

– Målgruppen för det nya masterprogrammet är framför allt de som läst det treåriga skogskandidatprogrammet vid Linnéuniversitetet i Växjö, berättar professor Urban Nilsson vid SLU och en av dem som varit med och jobbat med utformningen av det 2-åriga masterprogrammet.

Skogskandidatprogrammet är en skoglig grundutbildning och om man bygger på skogskandidatprogrammet med den nya tvååriga masterutbildningen får man en skoglig master-examen, vilken är jämförbar med en jägmästarexamen, förklarar Urban Nilsson.

Men masterutbildningen riktar sig också till exempelvis biologer, miljövetare, naturvetare och liknande som vill bygga på med skoglig kompetens, förtydligar Urban Nilsson.

– Bland våra studenter är det en välkommen möjlighet att gå vidare från programmet ”Skog och träteknik” och för dem som läst miljövetenskap i Kalmar, säger Johan Lindeberg, lektor vid Linnéuniversitetet.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 10 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste