Bergkvist-Siljan börjar anpassa sin kostym

Nu påbörjas anpassningen av den nya koncernkostymen för Bergkvist-Siljan, som bland annat innebär att varsel om uppsägning för vissa medarbetare.

I somras blev de två Dalarna-baserade sågverkskoncernerna Bergkvist-Insjön och Siljan Group klar med sin affär som innebär att bolagen fusionerat till en gemensam koncern – Bergkvist-Siljan.

Nu är arbetet med att omorganisera industriverksamheten inom koncernen igång och i samband med detta ”konjunkturanpassas” bolagen, som Bergkvist-Siljans vd Anders Nilsson uttrycker det.

Konjunkturanpassningen innebär att totalt 45 medarbetare varslas om uppsägning.

– Jag är fast övertygad om att detta är ett mycket viktigt steg i att göra Bergkvist Siljan konkurrenskraftigt och därmed stärka vår position på marknaden, kommenterar Anders Nilsson.

Bergkvist Siljan koncernen har knappt 350 medarbetare. Koncernen består av bolagen Bergkvist Insjön, Siljan Timber, Blyberg Timber, Siljan Skog samt Weda Skog. Siljan skog och Weda Skog omfattas inte av de förhandlingar som nu inleds. Bergkvist Siljan planerar att behålla nuvarande produktionsnivåer även för nästa år vilket innebär att dessa förändringar inte kommer ha en direkt påverkan på varken kunder eller leverantörer, meddelar vd Anders Nilsson.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 03 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste