Dags igen för jämtländsk skogs- och lantbruksmässa

På lördag går Jämtlands Skogs- och Lantbruksmässa av stapeln igen, för andra året i rad. I år kan besökarna bland annat testa maskinsimulatorer.

Jämtlands Skogs- och Lantbruksmässa genomfördes för första gången förra hösten. Mässan är ett samarbete med Torsta AB och Grönt Center. Det var branschen själv som initierade mässan och det kom runt 1500 besökare förra gången.

Mässan kommer bland annat fokusera på ny teknik inom jord och skog. Det kommer bland annat finnas möjlighet att testa maskinsimulatorer och ledande leverantörer från branschen kommer att ha maskinvisning på området. Totalt är det ett 60-tal utställare som deltar.

Jämtland är helt rätt ställe att hålla en regional skogs- och lantbruksmässa på, menar Julia Pearson som håller ihop trådarna i mässarrangemanget:

– I Jämtland-Härjedalen är det 8,9 procent av befolkningen som jobbar med skogs- eller jordbruk. Sveriges snitt är 4,9 procent, det vill säga att det är nästan dubbelt så hög siffra i Jämtland-Härjedalen. Dessutom finns det över 14 000 stycken skogsägare i länet. Då kändes det helt i tid att hitta ett sätt för branschen att nå ut till en intresserad publik och presentera den senaste tekniken.

Mässan hålls på Torsta naturbruksgymnasiums område i Ås strax norr om Östersund. Öppettiderna är kl 10.00-15.00.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 02 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste