Så Brexit-säkrar Derome sin handel

Halländska Derome har en omfattande export till England. Därför valde man att trygga fortsatt försäljning till landet genom att öppna eget där.

Foto: Derome

För Hallandsbaserade träindustrikoncernen Derome har sedan många år tillbaka en omfattande export av virke till England. Att starta ett nytt bolag i landet bedömde man vara nödvändigt för, att obehindrat kunna fortsätta att göra affärer med landet.

– Genom att etablera verksamhet i England underlättar vi för våra engelska kunder samtidigt som vi tryggar jobben för Deromes anställda i Sverige”, säger Gunnar Jakobsson, vd på Derome Timber.

Deromes nya Englandsbaserade bolag heter Derome Timber UK Ltd och startade sin verksamhet alldeles nyss – den 1 oktober. Bolaget importerar virke från Derome i Sverige och säljer det vidare på engelska marknaden. Det betyder att Derome tar hand om all administration kring import- och momsklarering och tar hela valutarisken kopplat till importen. Kunderna kan istället köpa virke av ett inhemskt bolag, vilket blir betydligt enklare för dem, påpekar Deromes vd Gunnar Jakobsson.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 01 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste