Stridsman lämnar Jägareförbundet efter oenighet

Skogsstyrelsens förra generaldirektör lämnar sin plats i Jägareförbundets förbundsstyrelse efter bara tre år. Jägareförbundets kampanj ”Rädda Älgen” fick henne att sluta, uppger tidningen Svensk Jakt.

2009 valdes regionchefen Monica Stridsman på Skogsstyrelsen till generaldirektör för hela myndigheten. 2015 gick hennes förordnande som generaldirektör ut och 2016 valdes hon in i Jägareförbundets förbundsstyrelse.

Monica Stridsman. Foto: Jägareförbundet

Den 4 september meddelade Jägareförbundet att Monica Stridsman nu lämnar sin plats i förbundsstyrelsen:

– Det finns ingen schism eller hårda ord. Istället har jag känt att jag har en annan bild av skogsbrukets ambitioner att plantera tall, säger Monika Stridsman i en kommentar på Jägareförbundets hemsida.

Stridsman utvecklar sitt resonemang i tidningen Svensk Jakt:

– Min bild är att det inom skogsbruket pågår väldigt mycket på det här området. Projektet Mera tall, som jag var med om att dra igång, har drivits under en tioårsperiod och min bild är att skogsbruket tar den här frågan på stort allvar, och att det verkligen händer saker på området. Då blir det mycket svårt för mig att, som Jägareförbundet nu gör, ge bilden av att ”det händer ingenting”, säger Monika Stridsman till Svensk Jakt.

– Vi är i ett skede där Svenska Jägareförbundet tydligare än tidigare står upp för sina åsikter och vad vi vill. Känner en ledamot att denne inte kan stå bakom förbundets linje i viktiga frågor så är det rätt att avgå. Därför hyser jag stor förståelse för hennes beslut, kommenterar Jägareförbundets förbundsordförande Torbjörn Larsson Monica Stridsmans avgång.

Det är helt nödvändigt att styrelseledamöterna kan stå upp för och försvara förbundets beslut och inriktning, menar Torbjörn Larsson och passar på att tacka Monica Stridsman för ”alla hennes råd, givande diskussioner och andra bidrag i styrelsearbetet”.

Monica Stridsman fortsätter att vara medlem i Jägareförbundet.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 09 september 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste