Mest träbyggande i Skellefteå och Växjö

Skellefteå och Växjö ser ut att vara de två områden där det just nu byggs mest i trä. Det visar i alla fall Träbyggnadskansliets digitala karta

Woodprintsweden.se. Genom att klicka på de olika markeringarna får man fram information typ av byggprojekt och dess geografiska placering.

Tidigare i år lanserade Sveriges Träbyggnadskansli ”Woodprint Sweden” som är en digital karta med alla träbyggnadsprojekt som planeras, projekteras, monteras eller redan bebos och brukas och som man fått kännedom om.

I Växjö, som etablerat sig som Sveriges träbyggnadscentrum nummer ett, finns just nu totalt 37 objekt registrerade på Woodprintsweden.se. I Skellefteå, som ligger nära en av landets ledande leverantörer och montörer av byggkonstruktioner i trä (Martinsons), finns för närvarande 27 träbyggnadsprojekt registrerade på Woodprintsweden.se.

Woodprintsweden.se uppdateras löpande och objekten som görs synliga på sajten sorteras i följande kategorier:

Flerbostadshus

Till- och påbyggnader

Övriga byggnader (till exempel offentliga och kommersiella lokaler)

Leverantörer inom träbyggnadsindustrin.

Informationen på Woodprintsweden.se är publicerad av byggherrar, arkitekter, leverantörer och entreprenörer som själva lägger in information om sina träbyggnadsprojekt till databasen.

Woodprintsweden.se är ingen heltäckande karta över alla byggen i trä i Sverige. Sannolikt finns ett stort mörkertal av byggprojekt som Woodprintsweden inte känner till.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 23 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste