Derome köper bygghandel i Småland

Derome-gruppen inleder en satsning på Småland genom att köpa bygghandeln Woody i Anderstorp.

Bygghandeln Woody Anderstorp, som Derome tecknat avtal om att förvärva, blir deras andra bygghandel i Småland. Derome kommer att utöka bygghandeln med järnvaror och även öka antalet anställda för att tillföra specialistkompetens inom olika produktområden.

– Detta är startskottet för Deromes satsning i Småland. Vårt mål är att bygghandeln i Anderstorp ska växa och vi kommer även att utvärdera möjligheten att etablera oss på fler orter. Småland med dess starka marknad är intressant för Derome, säger Johan Winroth, vd på Derome-gruppens dotterbolag Derome Byggvaror & Träteknik.

Per Enocson och Victor Svensson, som har utvecklat och drivit Woody Anderstorp sedan 2012, kommer att fortsätta i verksamheten.

Derome är Sveriges största familjeägda träindustriföretag

Företaget har anor från 1946 då Karl Andersson startade första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver tredje generationen av ägarfamiljen Derome, som är Sveriges största familjeägda träindustri med över 2200 medarbetare. Omsättningen beräknas uppgå till 8 miljarder kronor under år 2019.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 16 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste