Böjbart träsugrör gör entré

Det första “U-bend straw” i papper ska bli verklighet. Det är BillerudKorsnäs som har patenterat den nya varianten av sugröret som går att böja 180 grader. Det ska tas fram i samarbete med The Paper straw Co.

Foto: BillerudKorsnäs

“U-Bend straw” är ett sugrör som går att böja 180 grader och som används till portionsstora dryckesförpackningar. Sugröret som tagits fram av BillerudKorsnäs och The Paper straw Co är gjort av ett böjbart papper som BillerudKorsnäs har patent på. Träet kommer från hållbart skördade skogar och sugröret är biologiskt nedbrytbart.

 

”Detta är det första sugröret som är biologiskt nedbrytbart och kan böjas 180 grader. Det kan användas tillsammans med befintliga dryckesförpackningar. Idag tillverkas många miljarder böjbara sugrör årligen vilket betyder att potentialen både för vår affär och vårt bidrag till en mer hållbar värld av förpackningar är betydande.”, säger Emma Hellqvist, Formable Solutions på BillerudKorsnäs.

 

Målet är att produktionen av sugrören ska kommersialiseras i slutet av året och produktionen kommer ske i Manchester, England och i USA skriver BillerudKorsnäs i ett pressmeddelande.

 

Martina Ljungdahl
Martina Ljungdahl
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 16 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste