Mångmiljonsatsning på att öppna Seskarösågen igen

Sågverket i Seskarö i Norrbotten har varit stängt i flera år, men nu ska det öppnas igen. Det är Stenvalls Trä som ligger bakom mångmiljonsatsningen och planerar att dra igång produktionen igen i april nästa år.

Stenvalls Trä har ägt sågverket i fyra år men produktionen har varit nedlagd och varje år har anläggningen kostat företaget 1,5 miljoner bara i uppvärmning och diverse kringkostnader, rapporterar SVT Norrbotten.

Nu satsar företaget 70 miljoner på att rusta upp anläggningen och har i dagarna lämnat in bygglovshandlingar till Haparanda kommun.

– Vi investerar 70 miljoner till bland annat ny maskinhall och ny utrustning och hoppas kunna inleda upprustningen i höst. Så fort vi får klart med bygglov så sätter vi spaden i jorden och beställer nya maskiner, säger Folke Stenvall, vd på Stensvalls Trä till SVT.

Han säger också att det är nedläggningen av Rolfs såg i Kalix som öppnat upp möjligheten till en nystart för Seskarösågen.

– Det gör det lättare att hitta råvara i närområdet, säger Folke Stenvall till SVT.

I april nästa år räknar man med att kunna vara igång med produktionen igen och till dess ska 24 personer anställas på heltid.

Merparten av produkterna säljer Stenvalls trä internationellt och vd Folke Stenvall ser just på framtiden för sågen i Seskarö.

– Våra kunder vill köpa allt större volymer och vi vill växa i volym för att bli en bättre leverantör till våra kunder, säger han till SVT.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 04 juli 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste