Snabbare och mer ergonomisk vedmaskin

På SkogsElmia var det världspremiär för Hakki Pilke 50 Pro, märkets största maskin. Synpunkter från användarna av tidigare Hakki Pilke-modeller som 50 Easy och BigX47, ligger till grund för förbättringarna på denna modell.

– Hakki Pilke 50 PRO har betydligt snabbare klyvcykel än tidigare, framförallt vid stora dimensioner. En annan stor fördel är att det inte finns några kilremmar eller mekanik som utsätts för slitage vilket bidrar till ett minimalt behov av underhåll, berättar Johan Schols, marknadschef på Trejon, för Skogsaktuellt.

Modellen 50 Pro klarar även grova dimensioner. Max stockdiameter är 47 cm. och klyven har ett maximalt tryck om 30 ton. Minst vedlängd är 20 cm. och längsta är 60 cm. Som standard medföljer en sexdelad klyv, men för grova dimensioner rekommenderas även en mer finmaskig klyv. Eldriven kräver maskinen minst 32 A säkring.

Modellen är utrustad med flera funktioner som ökar effektiviteten och gör arbetet enklare så som styrplattor i klyvkanalen som ser till att den kapade kubben faller rakt ned i klyvkanalen. Hydraulisk stockhållare, hydraulisk vedlängdsbegränsare, elektrisk kedjeoljepump, justerbar ståplattform och fullt hydrauliskt justerbar 4 meters XL elevator med integrerad renskanal, är andra trevliga funktioner på maskinen.

För att höja kapaciteten vid kapning av kortare längder så är klyven försedd med en halvslagsfunktion. Med den aktiverad så vänder klyven redan efter halva slaglängden, vilket halverar cykeltiden.

Hakki Pilke 50 PRO har också:

HakkiCutTM - knappstyrd kapning. Kapning sker med en knapptryckning, klyvning och inmatning styrs av joysticken. Under kapningen justeras sågsvärdets sänkhastighet automatiskt i förhållande till motståndet, för en effektiv och snabb process.

HakkiSplitTM - fördröjningsfri klyvning som växlar klyvkraft i flera steg utan att stanna upp klyvförloppet.

AC 10 – automatisk hydraulisk kedjespännare.

Hakki Pilke marknadsförs i Sverige av Trejon och deras återförsäljare.

Stefan Ljungdahl
Stefan Ljungdahl
Tel: 019-16 61 34
E-post: stefan@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 03 juli 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste