PM Trac III, ny robust mångsidig traktor

En ny traktor kommer till Sverige, PM Trac från tyska Pfanzelt. Rosenqvist Maskin kommer att importera den mångsidiga maskinen. Det är en mycket robust skogstraktor med full funktionalitet som jordbrukstraktor och mångsysslare inom landskapsvård.

Traktorn kommer att erbjudas med två motoralternativ, PM Trac 2380 och 2385.  De har båda en 6,1 liters motor på 180 respektive 233 hästkrafter. Motorn kommer från Deutz och drivlinan från ZF.

 

Första generationen PM Trac presenterades på Agritechnica 2004. Nu med tredje generationen är det en traktor som än mer sticker ut och berör.

 

PM Trac III har ett robust kranfäste som möjliggör lätt montering/demontering av en rejäl skogskran eller andra kranmonterade redskap. Traktorn är också utrustad med lastarfäste från Stoll och förberedd för frontredskap, med frontlyft och kraftuttag fram.

 

Traktorn är fram utrustad med en pendelaxel från JCB med automatisk låsning av axeln, för maximalt stabil körning med kran.

Den steglösa växellådan medger hastigheter upp till 50 kilometer i timmen.

 

Hytten är utvecklad för skogskörning. Stora glasytor på alla sidor och i taket ger god sikt. Förarplatsen är 350 grader vändbar och traktorn kan köras med joysticks och pedaler i golvplattan, som följer med stolen vid vändning.

 

Vid skogsarbete lyfts skärmarna lätt av med ett handgrepp och all belysning och reglage är infällda eller skyddade av kraftiga skyddsbågar. Ratten fälls smidigt åt sidan. 

PM Trac ”tjuvvisades” på mässan Maskinexpo i Stockholm i slutet av maj och visas denna vecka på skogsmässan Skogselmia i småländska Vaggeryd.

Stefan Ljungdahl
Stefan Ljungdahl
Tel: 019-16 61 34
E-post: stefan@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 06 juni 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste