Ny rektor för SLU klar

Nu har regeringen bestämt sig för att gå på Sveriges lantbruksuniversitets styrelses linje och anställa Maria Knutson Wedel som ny rektor för SLU.

Maria Knutson Wedel blir nya rektor för SLU. Foto: Johan Bodell

SLU:s tidigare rektor Peter Högberg avgick vid årsskiftet och då la styrelsen fram Maria Knutson Wedel som sitt förslag till efterträdare. Sex månader senare meddelar regeringen att de beslutat att anställa henna.

Utbildad ingenjör

Maria Knutson Wedel är 55 år gammal och har varit vicerektor vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg sedan 2012. 1988 blev hon civilingenjör i teknisk fysik och 1996 disputerade hon i fysik.

– Jag är genuint glad över att få chansen att arbeta för SLU. Det är ett spännande universitet med stor bredd och man arbetar med många av de nyckelfrågor som är viktiga för framtiden, säger tillträdande rektor Maria Knutson Wedel, i ett pressmeddelande. 

– Jag kommer att utöva ”management by train” för att lära känna SLU:s många delar och träffa medarbetare för att lyssna och förstå, säger hon vidare.

Maria kommer att ta sig an rollen som rektor med stor öppenhet och nyfikenhet. Hon brinner för hållbar utveckling, både ekologiskt, ekonomiskt och socialt. 

Givande samarbete

– Jag vill önska Maria Knutson Wedel lycka till och ser fram emot ett givande samarbete framöver, säger Jennie Nilsson, landsbygdsminister, i ett pressmeddelande.

Maria kommer att tillträda sin nya roll den 15 juni.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 05 juni 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste