Logosol med kraftigare portabelt sågverk

Norrlandskusten är sedan länge känt för sina sågverk, och nu lanserar Härnösandsföretaget Logosl en ny kraftigare version av sitt kedjesågverk F2. 

 

Logosol lanserar nu en större och tyngre modell av kedjesågverk F2. Det nya F2+ klarar stockar upp till 70 cm i diameter och kan delas på ett nytt sätt inför förvaring och transport. Foto: Logosol


Till säsongen 2019 lanserar Logosol sitt nya kedjesågverk F2+. Modellen F2 är ett beprövat kedjesågverk för småskalig förädling av timmer, och med den kraftigare plus-versionen ökar Logosol nu den maximala stockdiametern från 50 till 70 centimeter. 

Intressant alternativ

Även sågverkets stocklyftar har fått en kraftigare utforming och är enligt Logosl nu 50 procent starkare än hos standardmodellen av F2. På så vis ska F2+ klara större tyngder och hårdare slag. Med den mer robusta konstruktion för större stockar kan Logosol nu erbjuda ett sågverk som är ett intressant alternativ för de som tittar på bandsågverk, men som har en begränsad budget. F2+ är högkvalitativt sågverk för stora stockar med otroligt hög kvalitet till ett konkurrenskratigt pris. 

Modellen lämpar sig enligt Logosl mycket bra för stationär uppställning. En bredare lyftbalk och ett längre stockupplag ger plats för det grövre timret. Sågverket kan dessutom enkelt förlängas till valfri längd. 

Rymmer all kunskap 

– Vi har kunder i över 60 länder och de sågar alla möjliga träslag. Genom att vara lyhörda tar vi fram produkter som våra kunder behöver och vill ha. Det nya sågverket rymmer all kunskap från de tidigare modellerna av Solosågen och är det mest robusta och kraftfulla kedjesågverket vi har lanserat, säger Robert Berglund, Product manager sågverk, i ett pressmeddelande. 

F2+ har en sågbalk vars justering kan behållas intakt vid transport eller förvaring. Aluminiumkonstruktionen har en eloxerad smutsavvisande yta som inte rostar. Till sågverket finns dessutom ett urval av både el- och bensindrivna sågar. Det finns också Timmerfräsar för tillverkning av timmerblock. 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 05 juni 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste