Fem saker du inte får missa på Skogsnolia1.Logset – monter 1066


Skogsnolia är årets stora skogsmaskinsmässa, och vad passar inte bättre än en helt ny skogsmaskin från Finska Logset. Den 23 maj lanserar företaget en produktnyhet som kommer att visas på Skogsnolia, och troligtvis har man byggt en mindre skördare med den innovativa elhybridteknologin som lanserades på den stora slutavverkningsskördaren 12H 2016. Med ett rekordår bakom sig satsar Logset nu offensivt med en ny VD, ny testbana på fabriken i Finland och ett nytt dotterbolag i Kanada.
 2.Ponsse - monter 1010


Finska Ponsse invigde sin nya fabriksutbyggnad 2018 och i slutet av januari i år firade man tillverkningen av skogsmaskin nummer 14 000 i Vieremä. I samband med invigningen lanserades också den nya skotaren Bison och den nygamla skördaren Cobra som kommer visas på Skogsnolia. Dessutom visas storskotaren Elephant King med den urstarka K121 kranen och kranspetsstyreningen Active Crane som gått på demoturné under våren.

 3.Komatsu Forest – monter 2001


Den Umeåbaserade skogsmaskintillverkaren Komatsu Forest har stora saker på gång med ett helt nytt fabriksbygge. Med en ökad produktionskapacitet, en miljövänligare produktion och en tydlig satsning på modern teknik som AI visar man tydligt att man hör till toppskiktet bland skogsmaskintillverkare för kortvirkesmetoden. Nytt inför 2019 är de överarbetade skotarna 835 och 845 där man gjort hela 59 förbättringar. Komatsu Forest satsar också mycket på eftermarknad och service med flera smidiga servicekit.

 4.John Deere Forestry – monter 2056


Under 2018 lanserade John Deere de nya gallringsskotarna 910G och 1010G, och den senare modellen har gått på demoturné i Syd- och Mellansverige under våren. Den starka och smidiga gallringsskotaren kan utrustas med kranspetsstyrningen IBC och klarar även att köra slutavverkning tack vare den kraftiga konstruktionen. Nytt för i år är även att den stora slutavverkningsskördaren 1470G finns med IBC.

 

5.Gremo – monter 1047

Efter flera år av arbete i det fördolda så lanserade Gremo i våras sin nya gallringsskördare 1058H5 med vilken man vill vara med och slåss på marknaden för gallringsmaskiner nu när gudrunplanteringarna börjar nå gallringsskedet. Det rör sig om en helt nyutvecklad skördare med bland annat steg 5 motor från Cummins, förbättrad servicevänlighet och smarta lösningar för ett enkelt och produktivt skogsbruk.
 

Hitta Robert och vinn en yxa från Gränsfors!

Robert kommer gå omkring på mässan en av dagarna. Om du pratar med honom och skriver upp dig på nyhetsbrevet är du med i utlottningen!

 

https://www.skogsnolia.se/

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 30 maj 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste