Fem saker du inte får missa på SkogsElmia1.Husqvarna – monter 565


Motorsågstillverkaren Husqvarna är på hemmaplan och firar 60 år i år. Under våren lanserade man två helt nyutvecklade motorsågar i 50cc klassen och enligt SkogsElmia så utlovar Husqvarna ytterligare en ny produktlansering under mässan.

 

 

 

2.Tallskydd (Viskadalens Produktion AB) - monter 521

Johan Larsson är plåtslagaren som tagit viltskydd av skogsplantor till en ny nivå. Med produkten Tallskydd, som numera också finns till gran, har han hjälpt många skogsägare att odla tallskog även i vilttäta områden med hårt betestryck. Tallskydd är dessutom en av de elva nominerade produkterna till SkogsElmia Innovation Award 2019.

 

 

 

 3.Vimek – monter 591


Intresset för små gallringsmaskiner har aldrig varit större och västerbottniska Vimek satsar offensivt med två viktiga nyrekryteringar i form av den nya area managern Stefan Asp och den nya marknadskoordinatorn Malin Emilsson Nilsson de senaste månaderna. Den senaste produktnyheten från Vimek är företagets kombimaskin 404 duo, och under våren har man också fått en ny stororder från Vitryssland.

 

 

4.Kranman – monter 619 & 622


Företaget Kranman har tillverkat maskiner för det självverksamma- och semiprofessionella skogsbruket i över 15 år och till 2019 lanserar företaget två intressanta nyheter. Dels är det en större modell av miniskotaren Bison, som lastar tre ton och har en kranlängd på 5,2 meter, men den stora nyheten är den nya egenutvecklade skördaren 520S med parallellkran och stegmatare som ytterligare ökar skogsägarnas möjligheter till mekanisering.

 

5.Biometria – monter 499

Tillsammans med SDC har de tre virkesmätningsföreningarna VMF syd, Qbera och nord har nu blivit Biometria. Samtidigt införs i år ett nytt kvalitetsklassningssystem för massaved vid namn Prima/Sekunda. Hos Biometria, som är den nya är den nya organisationen för virkesmätning- och redovisning, kan skogsägare lära sig mer om hur massaveden klassas i det nya systemet och hur det påverkar deras skogsekonomi. Dessutom visas fjärrmätning av virke i praktiken.

 

Träffa Skogsaktuellt i monter 594!

 

https://www.elmia.se/SkogsElmia/

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 30 maj 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste