Skogsbrand i Gislaved ännu inte under kontroll

Den skogsbrand som bröt ut utanför småländska Gislaved under måndagsmorgonen, och som misstänks vara anlagd, omfattar nu omkring 50 hektar och är än så länge inte under kontroll. Enligt räddningstjänst på plats finns risk att branden blossar upp igen under morgonen.

Den omkring 50 hektar stora skogsbranden utanför Gislaved är, trots nattens ansträngningar, fortfarande inte under kontroll och riskerar att blossa upp under dagen. Foto: Mostphotos 

På många håll i landet är det just nu mycket torrt och en del eldningsförbud har utfärdats. Trots det blossade under annandagsmorgonen en skogsbrand upp utanför Gislaved, och polisen misstänker enligt SVT Nyheter Jönköping att den är anlagd.

Nyhetskanalen rapporterar att branden både vattenbombats med helikopter och bekämpats från marken med ett 50-tal brandmän från flera omkringliggande brandstationer. Under natten har man upprättat en skyddszon runt branden som ska förhindra spridningsrisken, men enligt räddningsledaren Anders Björk, som pratat med den lokala tidningen Värnamo Nyheter, är branden inte under kontroll ännu och riskerar att blossa upp under morgonen.

Vattenfalls högspänningsledning ska enligt SVT Nyheter Jönköping gå genom brandområdet, och kommer därför att stängas.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 23 april 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste