Lantmännen Maskin öppnar skogscentra i Värnamo

Skogen blir allt viktigare, inte bara för klimatet utan också för landets maskinhandlare. En av dessa som satsar extra mycket på skog är Lantmännen Maskin vars skogscentra i småländska Värnamo ska invigas i september.

Skogsutrustade traktorer, skogsvagnar och annan skogsutrustning är en växande marknad för landets maskinhandlare, något som Lantmännen Maskin tar till vara på när du nu satsar på ett nytt skogscentra i småländska Värnamo. Foto: Agco

Med vårt fina produktprogram i ryggen ser vi en väldig potential att hitta helhetslösningar för våra kunder, säger Jon Rolfsson, segmentchef för skog på Lantmännen Maskin i ett pressmeddelande.

Enligt Lantmännen Maskin går trenden inom skogsnäringen mot allt mer specifika och kundanpassade lösningar, vilket är en av anledningarna till företagets nya satsning.

Stor ökad efterfrågan

– Vi har väldigt bra produkter inom skogsområdet. Dessutom kan produkterna användas till mycket mer än bara skogen, till exempel i stadsnära miljöer och vid specialkörningar. Här ser vi en stor ökad efterfrågan, säger Jon.

Skogscentrat ska stå klart till hösten, och där kommer besökarna enligt Lantmännen Maskin kunna ta del av smarta, effektiva och även säsongsanpassade helhetslösningar med traktorn som grund.

– Traktorn kopplar vi sedan ihop med skogsvagnar och olika redskap, där vi försöker att hitta så många möjligheter som möjligt för våra kunder. Så att de kan se vilka alternativ som finns för den egna verksamheten, säger Jon.

Hela linjen

Lantmännen Maskin har ett brett produktutbud med högkvalitativa produkter från både Sverige och Finland. Enligt Jon är tanken att skogscentrat ska vara en partner för alla som verkar inom skogen.

– Från den lilla skogsbrukaren till skogsentreprenören, vi har hela linjen. Det finns också möjlighet att provköra produkterna i skarpt läge. Dessutom kommer centrat att ha en visningshall och ett konferensrum. Det ger oss möjlighet att ordna temadagar och kvällar för större sällskap tillsammans med våra leverantörer och samarbetspartners, säger han.

Gynnsamt läge 

Värnamo har ett gynnsamt läge, mitt i den småländska skogsbygden och med en motorväg strax intill.

– Värnamo ligger mitt i södra Sverige, vid E4:an. Det är lätt att ta sig dit, oavsett vilket håll man kommer från, säger Jon.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 17 april 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste