Stor ökning av plantförsäljning via nätet

Svenska Skogsplantor, som erbjuder plantförsäljning online, upplevde under 2018 en rekordartad ökning på 130 procent jämfört med 2017.

Sedan Svenska Skogsplantor lanserade sin webbportal Plantwebben 2017, med möjlighet att köpa plantor online, har försäljningen ökat med 130 procent. Foto: Theresia Borgman

Svenska Skogsplantors portal Plantwebben ger plantköpare möjlighet att skräddarsy sin beställning av plantor, och även platsen dit plantorna ska levereras går att märka ut i en karta.

Enkelt och smidigt

– Plantwebben erbjuder kvalitativa skogsplantor på ett enkelt och smidigt sätt. Sedan vi lanserade tjänsten 2017 har försäljningen ökat med 130 procent. Smidigheten och möjligheten att följa beställningarna lockar våra kunder, säger Katarina Theander, affärsområdeschef Norra Sverige vid Svenska Skogsplantor i ett pressmeddelande.

Samtidigt menar Svenska Skogsplantor att Plantwebben inte är tänkt som en e-handelssajt, utan mer som ett komplement till den personliga kontakten med de egna säljarna.

Synas av säljare

- Alla beställningar synas av en säljare innan en orderbekräftelse skickas. Kunderna är även i fortsättningen välkomna att kontakta våra säljare via telefon samt e-post och det går att till exempel lägga en order via en säljare och sedan göra avropet via Plantwebben, förklarar Katharina.

Oavsett om man är ny eller befintlig kund hos Svenska Skogsplantor kan man skapa ett konto på Plantwebben via företagets hemsida.
 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 10 april 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste