Hon är Sveaskogs nya VD

Hannele Arvonen, tidigare VD och koncernchef för Setra, tar över som VD för statliga Sveaskog. Hannele har en gedigen bakgrund med uppdrag inom bland annat Iggesunds Paperboard, Holmen Paper och Metsä Board.

Hannele Arvonen, tidigare VD och koncernchef för Setra, tillträder tjänsten som ny VD för Sveaskog senast i september 2019. Foto: Setra

– Jag är både glad och stolt över att Hannele Arvonen nu blir Sveaskogs nästa VD. Hon har gedigen kompetens och erfarenhet av hela skogsindustrin. Hon är en bra ledare som kommer fortsätta driva och utveckla Sveaskogs lönsamhet, konkurrenskraft och hållbara företagande, säger Eva Färnstrand, styrelseordförande i Sveaskog i ett pressmeddelande.

Utveckla Sveaskog

Hannele efterträder P-O Wedin, som varit VD i Sveaskog sedan 2011, och som kommer att gå i pension. Hon kommer tillträda tjänsten senast i september 2019.

– Jag känner mig hedrad att få vara med och utveckla Sveaskog samtidigt som skogens betydelse blir allt tydligare i den hållbara utvecklingens alla aspekter, säger Hannele Arvonen, tillträdande vd för Sveaskog.

Gedigen bakgrund

Hannele Arvonen är 53 år och har en lång och gedigen bakgrund inom skogsindustrin. Hon har varit VD för Setra Group sedan oktober 2013. Under dessa år har träindustribolaget utvecklats till att idag omfatta cirka 800 anställda, åtta sågverk, tre förädlingsenheter och en total omsättning på cirka fyra miljarder kronor.

Hon är utbildad inom Forest Product Marketing och har innan jobbet på Sveaskog haft uppdrag inom Setra, Iggesunds Paperboard, Holmen Paper, Metsä Board, Metso Paper och Norrskog.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 09 april 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste