Ny storägare i Malwa

Investmentbolaget Chiffonjén har köpt Almi invests aktier i skogsmaskintillverkaren Malwa och blir därmed en av de största ägarna i bolaget.

Investment AB Chiffonjén blir ny storägare i Malwa Forest AB genom förvärvet av Almi Invests aktier i företaget. Affären innebär också att  Anders Gemfors från Chiffonjéns aktieägarnätverk kommer gå in i Malwas styrelse. Foto: Malwa 

Den fjärde april blev det klart att Investment AB Chiffonjén blir ny storägare i Malwa Forest AB genom förvärvet av Almi Invests aktier.

– Att Chiffonjén investerar i Malwa känns som ett erkännande för vad vi åstadkommit hittills och för den vision vi har om en fortsatt global expansion, säger Hans Lindberg, VD för Malwa Forest i ett pressmeddelande. Chiffonjéns delägarskap kommer även innebära att Malwas styrelse förstärks med stor industriell erfarenhet.

Stark position

Malwa har sedan starten 2009 vuxit stadigt, och 2018 noterades ett rekordår med 34 sålda maskiner och en omsättning på 82 miljoner kronor.

– Malwa Forest har byggt en stark position på marknaden för beståndsgående skogsmaskiner och vi är glada över att nu bli delägare. Vi ser fram emot att vara en långsiktig, engagerad ägare och kunna bidra till bolagets fortsatta tillväxt, säger Anders Gemfors från Chiffonjéns aktieägarnätverk och som kommer gå in i Malwas styrelse.

Almi Invest har spelat en viktig roll under Malwas resa mot att bli marknadsledare inom sitt segment.

Mycket glädjande

– Det är mycket glädjande att Almi Invest har medverkat som en av de första externa investerarna i Malwa Forest. Under vår innehavstid har bolaget etablerat sig som marknadsledande i Sverige inom segmentet beståndsgående maskiner som möjliggör modern och skonsam skogsvård, säger Björn Westman, Investment Manager på Almi Invest.

Bidragit starkt

Magnus Wallin är grundaren bakom Malwa.

– Almi Invests delägarskap har bidragit starkt till Malwas tillväxt, säger han och fortsätter:

–  Jag ser fram emot att jobba vidare med en långsiktig delägare som Chiffonjén och är övertygad om att den nya delägaren kommer att tillföra både kompetens och engagemang i det kommande styrelsearbetet.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 05 april 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste