Bratteborgs gård blir hem för ElmiaWood 2021

Nu är det bestämt. Genom ett nytt avtal kommer den stora internationella skogsmässan ElmiaWood, som går av stapeln den 18–21 maj 2021, kommer äga rum i skogarna kring Bratteborgs gård utanför Jönköping.

Nu står det klart att mässarrangören Elmia Har slutit ett nytt avtal med Bratteborgs gård som innebär att inte bara SkogsElmia 2019 kommer hållas där, utan även ElmiaWood 2021. Foto. ElmiaWood

– Vi ser fortsatt en tillväxtpotential för skogsmässorna och vi kommer att satsa på att få ännu fler internationella besökare och utställare till Elmia Wood, 18–21 maj år 2021, säger Mattias Pontén, projektledare för Elmias skogsmässor i ett pressmeddelande. Avtalet ger oss tillgång till både yta och avverkningsskog för att klara en internationell expansion.

Förnya mässan

Infrastrukturen med parkeringsytor, monterytor, in- och utfarter samt teknisk service som tillgång till trådlösa uppkopplingar och el är enligt ElmiaWood gynnsamma på Bratteborgs mässområde.

Samtidigt är Bratteborgs Gård en stor fastighet där ElmiaWood använder drygt 150 hektar skog och öppna ytor. Det nya avtalet ger enligt mässarrangörerna möjligheter att förnya mässan till 2021. Genom ny teknik har man nu inte bara uppgifter om hektar och bestånd, utan uppgifter om alla mässområdets 47 000 träd.

Eventuella förändringar

Det innebär enligt ElmiaWood att det finns gott om skog att avverka även för kommande mässor, där maskiner och utrustning kan demonstreras och testas i skoglig miljö.

- Exakt vilken utvecklingspotential eller vilka eventuella förändringar Elmia planerar för området inför kommande mässor håller vi hemligt. Först ska vi genomföra SkogsElmia i 6–8 juni 2019, avslutar Mattias Pontén.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 15 mars 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Klimathoppet fälldes av granskningsnämnden, men av fel anledning

LEDARE Det finns en tilltagande vilja i miljörörelsen att jämställa koldioxid och metan från till exempel bioenergi, djur och mat med koldioxid och metan från utvinning och förbränning av fossila bränslen. Det är så dumt att man lätt kan bli stum av förundran och har svårt att ta det på allvar. Även i public service dyker sådana uttalanden upp ibland. Det är ytterst viktigt att vi inte låter de normaliseras.

Kommentera