Vimmerby vinnare i Södras förslag till vinstutdelning

Södras rekordresultat för 2018 innebär också en stor utdelning till medlemmarna, närmare bestämt 1,8 miljarder kronor. Skogsägarföreningen presenterar nu ett förslag till hur utdelningen ska fördelas mellan de 36 skogsbruksområdena.

Bilden visar Södras förslag till vinstutdelning i de 36 skogsbruksområdena. (klicka för större bild). Foto: Södra

Den 11 till 21 mars anordnar Södra totalt 36 årsmöten runt om i Götaland, ett i varje skogsbruksområde. Under dessa möten samlas runt 5 000 skogsägare för att välja totalt 500 förtroendepersoner, så kallade förtroendevalda, ta del av styrelsens vinstdelningsförslag, planera lokal verksamhet för 2019 och behandla aktuella näringspolitiska frågor.

Efter skogsägarföreningens rekordresultat 2018 föreslår styrelsen inför Södras årsmöten en vinstdelning på 1,8 miljarder kronor till medlemmarna.

– 2018 var ett historiskt år för Södra på många sätt. Vi gör vårt bästa resultat någonsin, vi firade 80-årigt jubileumsår, vi samlar fler skogsägare än någonsin och vi föreslår den största vinstutdelningen i Södras historia till 52 000 medlemmar. Varje dag förvandlas deras skog till hus, sågade trävaror, massa som blir till papper och textilier, el, och biodrivmedel; produkter som underlättar vardagen för människor och som bidrar till den svenska välfärden, säger Gustav Tibblin, medlemschef i Södra i ett pressmeddelande.

För mer information kring årsmötena finns en lista på Södras hemsida. 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 11 mars 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste