Nu finns ersättning att söka för skogsbrändernas offer

De som drabbats av de värsta skogsbränderna i Dalarna, Gävleborg och Jämtland kan nu ansöka om stöd hos Skogsstyrelsen. Totalt finns det 72 miljoner kronor att söka om och Skogsstyrelsen kommer att ta direktkontakt med de omkring 250 drabbade skogsägarna för att informera om möjligheten.

Skogsstyrelsen har en budget för stöd till brandrabbade skogsägare i Dalarna, Gävleborg och Jämtland på totalt 72 miljoner kronor som enligt enligt flyg- och satellitbilder kan sökas av cirka 250 fastighetsägare. Foto: mostphotos 

Med hjälp av flyg- och satellitbilder har Skogsstyrelsen ringat in de skogsfastigheter som drabbats av 2018 års bränder i de hårdast drabbade länen Dalarna, Gävleborg och Jämtland. Enligt kartläggningen rör det sig om cirka 250 fastigheter som bedöms kunna omfattas av möjligheten att söka stöd efter skogsbränderna.

Skickar ut brev

– Vi skickar i dagarna ut brev till de berörda skogsägarna med information om vilka stöd som finns att söka, ansökningsblanketter och annat material som kan behövas när de ska söka stöden, säger Anders Frisk, stödansvarig på Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Fem olika stöd

Totalt hanterar Skogsstyrelsen fem olika stöd kopplade till bränderna. Samtliga stöd går att söka under perioden 1 mars - 1 november 2019. Ansökan ska skickas in när de åtgärder man söker stöd för är genomförda.

Detta är de fem stöd som Skogsstyrelsen har hand om. Källa: Skogsstyrelse 

Utöver de stöd som Skogsstyrelsen administrerar så finns det även stöd att söka för reparation och förstärkning av skogsbilvägar. För dessa stöd ansvarar trafikeverket. 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 06 mars 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste