Internationell skogshuggartävling kommer till Sverige

Den 25 Maj kommer motorsågar vråla och vassa yxor svingas på Tjolöholms Slott utanför Kungsbacka när världseliten i Stihl Timbersports gör upp i tävlingen Champions Trophy. Samtidigt avgörs också junior VM i Stihl Timbersports där Sverige tog hem guldet 2017.

Ska det återigen bli Ferry Svan som får representera Sverige när Stihl Timbersports Champions Trophy 2019 avgörs utanför svenska Kungsbacka? Skriv upp den 25 maj i kalendern, för detta actionfyllda event vill man inte missa. Foto: Stihl 

Under jaktmässan Göteborg Game Fair 2016 gästades Tjolöholms Slott för första gången av Stihl Timbersports när Hans Ove Hansson, lagkapten för det svenska landslaget i Stihl Timbersports, tillsammans med bland andra sonen Emil samt Calle Svadling ur det svenska landslaget visade upp sporten under mässan.

Spännande koppling

2017 gick det nordiska mästerskapet av stapeln på Kungstorget i Göteborg, och 2019 är det återigen dags för Timbersport-action på Västkusten när de 12 främsta atleterna från länder som Australien, USA, Kanada och Nya Zeeland gästar Tjolöholms slott för att göra upp i tävlingen Stihl Timbersports Champions Trophy.  

– Det känns fantastiskt att vi får möjlighet att sätta Tjolöholms Slott på kartan som turistdestination bland Timbersports 20 miljoner fans. Vi har idag pågående byggnadsvårdprojekt där timmer används så vi ser en spännande koppling till sporten, säger David Dagemark, evenemangschef, Stiftelsen Tjolöholm i ett pressmeddelande.

Ännu oklart

I samband med Champions Trophy avgörs också junior VM (Rookie VM) i Stihl Timbersports där Ferry Svan tog hem guldet 2017 och där Emil Hansson tog en hedervärd fjärdeplats 2018 efter flera starka prestationer.

Det är ännu oklart vem som kommer att representera Sverige i Champions Trophy 2019, men troligtvis står valet mellan Ferry Svan som redan har erfarenhet av tävlingen, och Pontus Skye, som representerade Sverige i de individuella tävlingarna under VM i Liverpool 2018.

Motiverande och lärorikt

– Att ha genomfört ett Champions Trophy och rookie-VM var både motiverande och lärorikt. Som atlet ger det en mängd erfarenhet och det finns mycket att lära av de som är bäst. Det är väldigt roligt att se de stora grabbarna på nära håll och en fantastisk känsla att stå framför en exalterad publik på en tävling som sänds över hela världen, säger Ferry Svan.

Tävlingen kommer livesändas via Timbersports egna kanaler vilket innebär att tävlingen når miljontals tittare världen över. Klicka här för att se en film på hur tävlingarna går till.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 06 mars 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste