Ny sågverkschef på Sävar såg

Norra Timbers nya såglinje vid sågverket i Sävar beskrivs som världens modernaste, och nu har sågverket fått en ny chef i Fredrik Samuelsson som tidigare jobbat som produktionschef på sågen.

Fredrik Samuelsson, tidigare produktionschef på Sävar såg, tar nu över som sågverkschef. Foto: Norra Skogsägarna 

– Det känns riktigt spännande att få detta förtroende. Alla investeringar som gjorts under många år här på Sävar Såg har varit nödvändiga och spännande men jag tror faktiskt att vi bara skrapat på ytan av vad våra maskiner i samklang med personalens kompetens kan prestera, säger Fredrik Samuelsson, som tillträder som sågverkschef vid sågen den 1 mars i år i ett pressmeddelande.

Väl förtrogen

Fredrik Samuelsson kommer närmast från en tjänst som produktionschef på Norra Skogsägarnas sågverk Sävar såg, en tjänst han haft i sju år och som innebär att han är väl förtrogen med sågverket och dess personal. Han har också varit mycket involverad i de stora investeringarna på sågen.

Förebyggande underhåll

– Ett av mina mål framöver är att stärka det förebyggande underhållet för att identifiera eventuella fel före något går sönder. Det är ett kostnadseffektivt arbete i och med att maskiner inom produktion behöver snurra hela tiden för att uppnå lönsamhet, säger Fredrik. 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 04 mars 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste