Virkesbörsen lanserar offerttjänst för skogliga tjänster

Skogsvårdstorget heter den senaste digitala satsningen från Virkesbörsen som många förknippar med virkesförmedling. Med den nya tjänsten vill man nu ta steget längre och sammanföra skogsägare med skogsentreprenörer, något som gynnar båda parter.

Virkesbörsen är inne i ett expanisvt skede och den digitala tekniken ger många nya möjligheter. Nu lanserar man ett digitalt offertverktyg för skogliga tjänster vid namn Skogsvårdstorget. Foto: Mostphotos 

– När vi frågade våra medlemmar på Virkesbörsen vad de önskade för funktionalitet var svaret tydligt, skogsägare vill kunna ta in offerter på skogsvård och de skogliga tjänster som de önskar utföra, säger Adam Aljaraidah, VD och medgrundare på Virkesbörsen i ett pressmeddelande.

Skapa nya relationer 

Enligt honom är Skogsvårdstorget en tjänst för skogsägare där de kan ta in offerter från olika skogliga företag på alla de tjänster som de behöver. Det kan handla om allt från rotspoststämpling och juridiska eller ekonomiska tjänster till ny skogsbruksplan, dikesrensning, röjning och avverkning, och från Virkesbörsens håll menar man att det här skapar bättre förutsättningar för skogsägare att bedriva ett aktivt skogsbruk. Dessutom kan virkesköpare på det här sättet träffa nya skogsägare och skapa nya relationer, och tanken är också att skogsentreprenörerna ska få det enklare att hitta nya och potentiellt lönsammare jobb.

Enklare och roligare

– Virkesmarknaden lider av bristande transparens och effektivitet. Vi vill med Skogsvårdstorget göra det enklare och roligare att bedriva ett aktivt skogsbruk. Oavsett var man bor eller har sin skog, säger Adam.

Skogsägare som har en skogsbruksplan och som håller den uppdaterad har ofta bättre koll på vilka skogliga åtgärder som behöver vidtas, detta gäller särskilt på större fastigheter och för så kallade utbor. Virkesbörsen vill med Skogsvårdstorget kunna erbjuda en helhetslösning där man via virkesbörsens hemsida enkelt och effektivt kan sköta sitt skogsägande och brukande samt sin virkesförsäljning.

Helt ny kanal

Skogsvårdstorget skapar också en helt ny kanal för de, för det svenska skogsbruket så viktiga skogsentreprenörerna, som i många fall sköter det praktiska arbetet ute i skogen. Virkesbörsen hoppas att skogsentreprenörerna kommer kunna få fler jobb och ökad lönsamhet med hjälp av Skogsvårdstorget.

– Virkesbörsen växer snabbt och vi kommer fortsätta att lansera tekniska och finansiella tjänster för att maximera servicen både för köpare och säljare. Digitaliseringen erbjuder väldigt spännande möjligheter för skogsindustrin och skogsägarna, avslutar Adam.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 15 januari 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste