Indexator får ny ägare

Rotatortillverkaren Indexator i Vindeln har blivit uppköpta av Lifco-koncernen. Lifco äger sedan tidigare bland annat Brokk och Hultdins. 

Rotatortillverkaren Indexator i Vindeln får nya ägare i Lifco-koncernen som bland annat äger Hultdins. Foto: indexator

Indexator har säte i Vindeln och omsatte 2018 cirka 300 miljoner kronor. Främst tillverkar man rotatorer till skogsindustrin och var tidigare också ägare av dotterbolaget Rototilt, men de bolagen är sedan 2014 helt skilda och kommer inte beröras av affären. 

Enligt uppgifter till SVT är anledningen till försäljningen generationsskifte. Indexator har varit familjeägt sedan 1970-talet fram till idag. 

– På grund av ett generationsskifte har man behövt hitta en bra lösning för bolagets framtid. Det är jag övertygad om att man gjort, säger Gunnar Bålfors, vd på Indexator till SVT.

Uppköpet ska inte heller påverka personalen i dagsläget. 

– Jag ser inte att den här förändringen kommer leda till några uppsägningar. Jag är övertygad om att de köpt Indexator för att vi är lönsamma. Jag ser goda möjligheter att vi får fortsätta jobba som ett tämligen självständigt bolag med Vindeln som centralort, säger Gunnar Bålfors till SVT. 

Indexator har cirka 140 anställda och kommer att konsolideras i affärsområdet Demolition & Tools inom Lifco-koncernen. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 04 januari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste