Skadeinventering efter Alfrida – Man avliden på Åland

Efter att stormen Alfrida blåst över inledde Skogsstyrelsen under torsdagen sin skadeinventering. Bedömningen är att det mest rör sig om ströträd, men att större skador kan finnas längs östkusten.

Skogsstyrelsen inledde under torsdagen sin inventering av skador till följd av stormen Alfrida. fokus ligger på kusten i Stockholms och Uppsala län samt Gotland. Samtidigt avled en man på Åland igår under uppröjningsarbete. Foto: Mostphotos

Det är framförallt längs kusten i Stockholms och Uppsala län samt på Gotland som Skogsstyrelsen misstänker att skadorna efter Stormen Alfrida kan vara mer omfattande, detta skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Mer information

Under torsdagen och fredagen kommer man att göra inventeringar av skogarna i dessa områden för att se hur stora skadorna är. Skogsstyrelsen uppger också att man kommer lägga ut mer information kring skadeläget på sin hemsida under fredag eftermiddag.

Klämdes ihjäl

Samtidigt kommer i dag en rapport från det hårt drabbade Åland att en man omkommit i uppröjningsarbete under onsdagskvällen. Det rör sig enligt Ålandstidningen om en privatperson som klämdes ihjäl under en traktorgrävare när han var ute och röjde upp vindfällen.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 03 januari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste