Åland hårt drabbat av stormen Alfrida

Enligt Ålandstidningen var fortfarande 8 648 hushåll utan ström vid halv sju på torsdagsmorgonen. Åländska elmontörer har nu begärt hjälp från både Finland och Sverige för att hantera de omfattande skadorna på ledningsnätet.

Stormen Alfrida drabbade Åland hårt och på torsdagsmorgonen var över 8 600 hushåll utan el. Ålands Elandelsbolag som sköter elnätet har nu begärt hjälp från både Finland och Sverige för att laga elnätet. Foto: Martin Schroeder

Tidigt på onsdagsmorgonen var hela 93 procent av elnätsbolaget Ålands Elandelslags kunder utan ström och skadorna med nedfallna träd över ledningar och knäckta ledningsstolpar beskrivs som förödande.

Flera dagar

Under torsdagsmorgonen var enligt Ålandstidningen fortfarande över 8 600 hushåll utan ström och det beräknas enligt tidningen ta flera dagar innan alla återfått ström. Arbetet med att röja upp efter stormen Alfrida är omfattande och från Åland har man nu begärt hjälp utifrån.

Behöver hjälp

– Vi konstaterar efter en dags arbete att vi behöver hjälp och har kontaktat våra kollegor i kraftbranschen för att få hjälp. Vi har även kontaktat linjebyggare från Finland och Sverige för att få hjälp därifrån. Det kommer att ta flera dagar innan alla elledningar åter är i funktion, skriver David Karlsson vd för Ålands Elandelsbolag i ett pressmeddelande.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 03 januari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste