SCA-anställd blir ny ordförande i FSC International

Hans Djurberg, ansvarig för hållbarhetsfrågor inom affärsområdet skog, blir ny ordförande för den internationella medlemsorganisationen Forest Stewardship Council (FSC).

Hans Djurberg på SCA tillträdde som ny ordförande för FSC Internatinoal den första januari 2019, en position som han kommer ha året ut. Foto: SCA

FSC har under sina 25 år som aktiv organisation jobbat med att skapa ett certifieringssystem som samlar både miljöorganisationer, industriföreträdare, fackföreningar, urfolk och andra intressenter.

Lösningsorienterad dialog

Målet med organisationens arbete är att skapa en lösningsorienterad dialog kring skogsbruket för socialt ansvarstagande och ett miljöanpassat, ekonomiskt livskraftigt skogsbruk.

I dagsläget är omkring 200 miljoner hektar av världens skogar och över 35 000 företag FSC-certifierade.

Spännande och utmanande

– Det ska bli både spännande och utmanande att ta mig an den här rollen. Jag är glad över att få representera såväl SCA som skogsnäringen i stort i dessa viktiga frågor, säger Hans Djurberg i ett pressmeddelande.

Hans har suttit i FSC Internationals styrelse sedan 2013 och tillträdde som ordförande den första januari 2019. Ordförandeskapet sträcker sig över hela 2019.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 02 januari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste