John Deere Forestry bygger nytt i Ockelbo

Eftersom serviceanläggningarna i Delsbo och Alfta ligger så nära varandra väljer John Deere nu att flytta en av de. Verksamheten i Alfta flyttas till Ockelbo vilket innebär ett bygge av en helt ny serviceanläggning.

Den nya serviceanläggningen med verkstad, tvätthall, reservdelslager och butik omfattar cirka 1 000 kvadratmeter och väntas stå klar i slutet av oktober 2019. Foto: John Deere Forestry 

Service och eftermarknad är viktigt för skogsentreprenörer och det är något som John Deere Forestry satsat mycket på de senaste åren, bland annat genom uppförandet av nya serviceanläggningar i Brunflo, Jönköping, Själevad och Arlandastad. Nu tillkommer ytterligare en anläggning i Ockelbo efter att John Deere fått klartecken om nybygget.

Valt att flytta 

De befintliga Serviceanläggningarna i Alfta och Delsbo ligger väldigt nära varandra, därför har man valt att flytta verksamheten i Alfta till den nya stationeringsorten Ockelbo. På så vis kommer man kunna förstärka sin service i området och samtidigt täcka ett större område. John Deere Forestry menar också att man på så vis har goda förutsättningar för en expansion av verksamheten.

– Vi bygger en helt ny anläggning och kan därför planera den från grunden. Det blir en modern anläggning, väl anpassad till verksamheten, med kundmottagning, butik, modernt reservdelslager, tvättanläggning, traverser för tunga lyft, modern oljehantering och moderna personalutrymmen. Då vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001 har vi stort fokus på miljö och säkerhet. Anläggningen kommer därför att anpassas för en miljöriktig verksamhet redan från start, säger Dieter Reinisch på John Deere Forestry i ett pressmeddelande.

Nytt koncept

Tomten som företaget köpt i Ockelbo är på 13 000 kvadratmeter och den nya verkstaden byggs enligt ett nytt koncept.

– John Deere har tagit fram ett verkstadskoncept så att verkstäderna ska bli lika varandra. Det finns redan en verkstad av den här typen i Finland och en i Skottland, den nya verkstaden i Ockelbo blir den tredje och det finns även planer på fler, säger Dieter.

Själva verkstadslokalen blir cirka 1 000 kvadratmeter stor och bemanningen kommer ligga på mellan 7–9 personer.

– Personalen i Alfta är glada för de ville gärna ha nytt och många av de bor åt rätt håll så alla eller i alla fall de flesta vill flytta med till Ockelbo. Sen är tanken att vi skall utöka lite så det kommer även kunna bli någon eller några nyanställningar säger Dieter.

Otroligt stort

Från kommunens sida är man väldigt glada över att John Deere Forestry valt att flytta dit.

– För oss i Ockelbo är detta otroligt stort. En sådan etablering är inget som bara sker utan det har arbetats med frågan under ett och ett halvt år, säger Lars Sjödin, kommunchef i Ockelbo i ett uttalande.

Anläggningen planeras att stå klar senast i slutet av oktober 2019 och Dieter hoppas på en högtidlig invigning.  

– Det skulle vara roligt med lite kunglig glans vid invigningen så jag hoppas att prins Daniel inte är upptagen, skrattar han.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 14 december 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste