Allmänningsskogarna får politisk röst

Nybildade Sveriges Allmänningsskogars förbund har rekryterat en näringspolitisk kommunikatör vid namn Karin Fällman. Karin kommer närmast från en tjänst inom Sveaskog.

Karin Fällman som tidigare jobbat som skogsskötsel- och miljöchef på Sveaskog blir nu näringspolitisk kommunikatör för Sveriges Allmänningsskogars förbund.
Foto: Sveriges Allmänningsskogars förbund 

Jägmästaren och SLU-doktorn Karin Fällman har rekryterats som näringspolitisk kommunikatör för föreningen Sveriges Allmänningars förbund som representerar 25 000 skogsägare som är delägare i allmänningsskogar. Karin har senast jobbat som skogsskötsel- och miljöchef på statliga Sveaskog och hon uppger att hennes vision inom förbundet är att det under överskådlig framtid ska gå att bo och leva av ett aktivt skogsbruk i inlandet.

Gemensam organisation

– Med en gemensam organisation för Sveriges allmänningsskogar och med vår gedigna historia, erfarenhet och kunskap blir vi starka. Vi vill använda den kraften för att stärka rösten hos Sveriges allmänningsskogar och de privata skogsägarna i inlandet, hänga med i utvecklingen och vara en aktiv aktör i den skogspolitiska debatten. Tillsammans representerar vi 800 000 ha skog och 25 000 enskilda delägare, som alla i sin tur är skogsägare, säger Karin Fällman i ett pressmeddelande.

Strategiskt placerat

Karins kontor ligger strategiskt placerat i Stockholm där hon på nära håll ska kunna bevaka näringspolitiska frågor som berör förbundet. Verksamhetsområdet sträcker sig dock över Norrbotten, Västerbotten och Dalarna.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 05 december 2018

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste