Södra överlåter Berg&Berg istället för att lägga ner

Tidigare i november gick Södra ut med information om att man inleder arbetet med att lägga ner golvfabriken Berg&Berg vilket skulle drabba 60 anställda. Nu meddelar man att Berg&Berg istället överlåts till Mor-Gerd Gruppen.

Södra lämnade idag det positiva beskedet att golvtillverkaren Berg&Berg inte behöver läggas ner utan överlåts. Detta innebär även att företagets 60 anställda får behålla sina jobb. Foto: Södra 

Efter södras besked om nedläggningen av golvtillverkaren Berg&Berg har nu har en av intressenterna, Bernt Ivarsson, som äger Mor-Gerd gruppen samt Profura gruppen, valt att ta över verksamheten.

Redo att ta över

– Jag är medveten om att det är en utmaning och att enheten har ett stort investeringsbehov, men är redo att ta över verksamheten. Berg & Berg är marknadsledande inom ekologisk parkett, vilket försäkrar att golven inte lämnar några ekologiska fotspår. Berg & Berg kopplar ihop aktsamhet gällande hanteringen av naturliga material med kraven på en modern livsstil. Aktsamhet om miljön ligger i tiden så jag tror att vi tillsammans kan göra något riktigt bra av verksamheten. Jag har haft ett nära och bra samarbete med Södra i över 30 år och känner mig trygg med affären, säger Bernt Ivarsson i ett pressmeddelande.

Mycket glada 

Beskedet mottogs positivt.

– Vi är mycket glada över vändningen, främst för våra medarbetares skull. Vi önskar Bernt all lycka med verksamheten och kommer att fortsätta att leverera råvara från Södras medlemmars skogar till Berg & Berg säger Peter Karlsson, segmentschef Södra Interiör.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 30 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste