Lagade stängsel – blev biten av varg

I det nordtyska förbundslandet Niedersachsen blev idag en man vargbiten när han lagade ett stängsel. Händelsen bekräftas av tysk polis och av läkaren som undersökte mannens skador.  

EN tysk man blev i dag biten av en varg när han lagade ett stängsel. Mannen lyckades försvara sig men såg ytterligare tre vargar i samband med händelsen. Foto: Björn Schubert 

Den tyska jakttidningen Jagderleben rapporterar om händelsen som ägde rum i förmiddags då en kyrkogårdsarbetare, som stod och lagade ett stängsel, attackerades och bets av en varg i närheten av staden Bremen i norra Tyskland.

Kände något bita

Enligt tidningen ska mannen ha suttit och jobbat i framåtböjd ställning när han kände något bita honom i handleden, då ska mannen ha vänt sig om och slagit ut med sin hammare för att försvara sig och vargen ska ha ylat till och lämnat platsen. När mannen tittade efter djuret som angripit honom ska han ha sett ytterligare tre vargar.

Ta fram DNA

Att djuret som bet mannen var en varg bekräftas av tysk polis och en läkare som undersökte mannens skador bekräftar också att det rör sig om hundliknande bitskador. Mannens tröja ska enligt tidningen ha säkrats för att ta fram DNA bevis.

Flera personer från myndigheten Wolsbüro Niedersachsen har varit på plats för att undersöka händelsen och mer information om vargattacken kommer komma inom kort.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 28 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste