Södra lägger ner Berg & Berg

Golvtillverkaren Berg &Berg i Kallinge har varit till salu en längre tid men försäljningen har inte lyckats och nu väljer Södra att lägga ner verksamheten. Nedläggningen berör 60 anställda.

Bristande lönsamhet och en misslyckad försäljningsprocess ligger bakom Södras beslut att lägga ner golvtillverkaren Berg & Berg som man förvärvade 2012. Foto: Photos.com

– Det är ett jättetråkigt besked att behöva ge alla våra medarbetare vid Berg & Berg, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood i ett pressmeddelande.

Interiöra segmentet

Golvtillverkaren Berg & Berg köptes av Södra 2012 och är en enhet inom Södrakoncernen som tillverkar parkettgolv. Varumärket är enligt Södra starkt i framförallt Tyskland och Österrike.

Södra uppger att bakgrunden till nedläggningen är man i somras valde att dra sig ur det interiöra segmentet, där parkettgolven ingår. Även Södras övriga verksamhet i segmentet såldes och samtidigt offentliggjordes det att Berg & Berg var till salu.

Inte lönsamt

– Vi har haft förhoppningar om att hitta en ny ägare och har under en längre tid fört diskussioner med olika intressenter för att försöka hitta en bra lösning, men det har tyvärr inte gått. Berg & Berg är idag inte lönsamt och står inför stora investeringar. Likväl bedöms enheten inte kunna generera tillfredsställande lönsamhet efter investeringarna vilket även varit intressenternas slutsats. Därför måste vi nu inleda en process för att lägga ner vår parkettgolvsverksamhet i Kallinge. Därmed finns inga enheter kvar inom det interiöra segmentet, säger Peter Karlsson, segmentschef Södra Interiör och fortsätter:

– Det här är ett tufft besked att ge våra medarbetare. Nu ska vi göra allt vi kan för att den här processen hanteras så bra och snabbt som möjligt.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 21 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste