Stihl lanserar kåpor med blåtand

För första gången kan man nu få hörselkåpor från Stihl med bluetooth. Med denna funktion kan man exempelvis enkelt koppla in sin mobiltelefon. 

 

De nya hörselkåporna Dynamic BT från Stihl ger användaren möjlighet att både streama olika ljudfiler eller radio och att prata i telefon via bluetooth.
 Foto: Stihl

När man pratar om hörselkåpor med bluetotth och möjlighet till handsfree för mobiltelefoner så tänker många direkt på 3M Peltor som används av många inom både bygg, lantbruks och skogsbranschen. 

Lyssna på musik

Nu har även tyska Stihl kommit med ett par bluetooth-kåpor som går under namnet Dynamic BT. Med hörselkåpornas trådlösa funktion kan man till exempel lyssna på musik, radio eller ljudböcker via sin smartphone, samtidigt som ljudnivån sänks med 29 decibel. 

Via den inbyggda mikrofonen kan man också prata i telefon utan att behöva ta av sig hörselkåporna. Stihl Dynamic BT har en räckvidd på tio meter och erbjuder också möjligheten att koppla in en 3,5 millimeters AUX-kabel för annan elektronisk utrustning. 

Hög komfort 

Kåporna är enligt Stihl utformade för hög komfort och väger 370 gram. Dynamic BT ska skydda effektivt i upp emot 109 decibel och finns även tillgängliga med hjässbygel som röjset med plexi- eller nätvisir.  

Med en treknappsfunktion kan man enkelt ta emot och avsluta telefonsamtal utan att behöva avbryta arbetet. Knapparna styr också volymen och hanteringen av ljudspår.

– Det inbyggda Lithium Ion-batteriet ger en lång batteritid på 38 timmar. Dynamic BT kan användas en hel arbetsvecka och laddas enkelt upp med den medföljande USB-kabeln, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på Stihl i ett pressmeddelande.

Björn Schubert
bjorn.s@ja.se • 070-683 94 62

Artikeln publicerades fredag den 30 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste