Olofsfors samlade in rekordbelopp till cancerforskning

Årets upplaga av Olofsfors rosa band-auktion som avslutades i samband med föreningen Skogsentreprenörernas årsstämma genererade hela 155 000 kronor till bröstcancerforskning.

Årets vinnare av Olofsfors rosa band-auktion är det estländska företaget  MFO OÜ som vann budstriden mot Ponsse Sverige AB när bandet klubbades för 155 000 kronor som går oavkortat till cancerforskning. Foto: Olofsfors

– Det blev en tuff budgivning med många bud och stående ovationer från publiken över buden, säger Daniel Domeij, Försäljnings- och Marknadschef för Olofsfors band i ett pressmeddelande.

Årets upplaga av Olofsfors auktion av ett rosa skogsmaskinsband till förmån för bröstcancerforskning var den nionde i ordningen. Pengarna går oavkortat till cancerfonden och tidigare låg det högsta budet på 96 000 kronor. 

Ökat engagemang

– Målet i år var att överträffa alla tidigare bud, vilket jag tycker vi lyckades bra med. Det är roligt att vi tillsammans kan bidra till att driva forskningen framåt, säger Daniel.

Enligt Olofsfors har man sett ett ökat engagemang för att stödja cancerforskning från flera aktörer i branschen och även utomlands har auktionen väckt uppmärksamhet. Vid årets auktion stod den slutliga kampen mellan det estländska företaget MFO OÜ och Ponsse Sverige AB där det estländska företaget tillslut stod som vinnare.

Lyfta idén

Lars Åstbom, tidigare entreprenör, är verksam både i Sverige och Estland. Han är delägare i det estniska företaget MFO OÜ, och driver skogsföretaget Åstboms Skog AB i de värmländska skogarna.  

– Pengar till forskning behövs. Alla har vi en relation till cancer och att på detta sätt kunna hjälpa till, känns jätteroligt. Det här blir en chans för oss att kunna lyfta idén och syftet med rosa bandet även utomlands, säger Lars.

Driva arbetet framåt 

För cancerfonden är dessa företagssamarbeten väldigt viktiga.

– Tack alla ni som budade på Olofsfors auktion. Vi är Sveriges enda intresseorganisation som alltid och enbart fokuserar på bröstcancer. För att nå vår vision att ingen ska drabbas av bröstcancer finansierar vi forskning, sprider kunskap kring prevention och driver opinionsbildning i bröstcancerfrågor. Med ert rekordbidrag från denna auktion kan vi fortsätta ligga i framkant och driva arbetet framåt, , säger Marit Jenset, generalsekreterare Bröstcancerförbundet.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 16 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste