Otillräcklig bevisning i misstänkt jakthärva

Hittills har två av de fem misstänkta i den så kallade jakthärvan i Västmanland släppts i brist på tillräckliga bevis. Åklagaren har även fått dra tillbaka en av misstankarna mot den 69 årige sågverksägaren.

Två av de fem misstänkta männen i jaktbrottshärvan i Västmanland har släppts och misstankarna om grovt jakthäleri mot den 69 åriga sågverksägaren har också fått dras tillbaka tills vidare i brist på nya bevis. Foto: Björn Schubert 

Upptsåndelsen kring den så kallade tjuvjaktshärvan i Västmanland där fem män misstänks för illegal jakt på bland annat varg har varit stor. Två av männen har hittills försatts på fri fot i brist på tillräckliga bevis.

– Misstankarna kvarstår. Men jag kom inte upp i misstankegraden sannolika skäl. Därför försattes han på fri fot, säger kammaråklagare Lars Magnusson till Expressen.

Dra tillbaka

Misstankarna mot en av de släppta männen gäller mottagande och bränning av en skjuten varg varför han enligt Expressen misstänks för grovt jakthäleri. Samma misstanke riktades mot den 69 årige sågverksägaren, men den har åklagaren fått dra tillbaka tills vidare då misstankarna inte kunnat stärkas på grund av brist på nya bevis.

Misstankarna om grovt jaktbrott kvarstår mot 69 åringen som enligt sin advokat Sven Severin är samlad och fast besluten att gå till botten med saken.

Är övertygad

– Han är övertygad om att det kommer att visa sig att han inte är skyldig till de brott som han misstänks för, säger Sven till Expressen.   

Häktningen av 69 åringen gäller fram till den 13 november och enligt kammaråklagaren ska nya förhör hållas. Misstankarna om grovt jaktbrott kvarstår och där är även misstankegraden högre än för det grova jakthäleriet uppger åklagaren för Expressen.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste