Karl Hedin nu häktad

Under häktningsförhandlingar i förmiddags stod det klart att Västerås tingsrätt delvis går på åklagarens sida och häktar Karl Hedin för tre fall av jaktbrott mot hans nekande.

Under dagens häktningsförhandlingar gick Västerås tingsrätt delvis på åklagaren Lars Magnussons sida och häktade Karl Hedin för tre fall av grovt jaktbrott mot hans nekande. Foto: Pia Gyllin

I dag ägde häktningsförhandlingarna mot fyra misstänkta i en jaktbrottshärva i Västmanland rum i Västerås tingsrätt. En av de häktade är Karl Hedin som äger trävarukoncernen AB Karl Hedin och han häktas för tre fall av illegal vargjakt. För övriga anklagelser saknade åklagaren enligt tingsrätten tillräckliga bevis, skriver tidningen Dagens industri.

På sannolika skäl

Enligt tingsrätten häktas Karl Hedin på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott den 26 oktober 2018 och som skäligen misstänkt för grovt jakthäleri under perioden 1–10 februari 2018. Ytterligare två personer häktades under förmiddagen och en person släpptes på fri fot.

Det finns än så länge väldigt lite information kring misstankarna mot Karl Hedin och de andra fyra personerna, men åklagarmyndighetens presstjänst har uppgett för Di att de påstådda brotten i utredningen består av illegal jakt av varg, lodjur och kungsörn under åren 2014–2018. Åklagaren Lars Magnusson har hittills varit fåordig när det gäller detaljer om sin utredning och vilka eventuella bevis som finns mot Karl Hedin.

Specifik adress

Enligt Di står det dock klart är att åklagaren för tingsrätten har angett en specifik adress där Karl Hedin ska ha begått ett av de påstådda jaktbrotten. Brottet ska ha begåtts den 10 februari i år på en adress i Norberg där AB Karl Hedins största sågverk, Karbenning, ligger.

I ett av de andra två grova jaktbrotten som Karl Hedin står misstänkt för har åklagaren specificerat en exakt tidpunkt. Det gäller ett påstått jaktbrott under fredagen den 26 oktober och enligt åklagaren begicks jaktbrottet tio minuter i tolv på förmiddagen i Surahammars kommun. Drygt två och en halv timme senare beslutade åklagaren att anhålla Karl Hedin i sin frånvaro, och vid 18-tiden på fredagskvällen greps han av polis.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 30 oktober 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste