Skogssällskapet på jakt efter nya regionchefer

Skogssällskapet är i full gång med att införa en ny organisation. Nu söker man sex regionchefer för att fokusera affärsverksamheten utifrån nya kundnära team och för att stärka ledarskapet.

– Det känns spännande med den förändring som vi nu gör. Vi sköter skog utifrån varje skogsägares egna mål, genom de här förändringarna blir organisationen ännu mer fokuserad på den uppgiften, säger Calle Nordqvist, VD för Skogssällskapet. .

Skogssällskapets förvaltningsverksamhet ska omorganiseras i sex nya team som ska jobba nära kunden. 

Starka ledare


– Det här är ett resultat av det förändringsarbete som Skogssällskapet genomför. I teamen – som vart och ett representerar en region i Sverige – arbetar skogsförvaltare tillsammans med en produktions- och en virkesansvarig. Det här skiljer sig mot dagens fyra marknadsområden med bredare geografisk täckning, säger Calle Nordqvist, VD för Skogssällskapet i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi behöver sex starka ledare som ska fungera som regionchefer och hålla ihop teamens medarbetare. Då behöver vi förstärka med vissa nya kompetenser.

Nära samarbete

Regioncheferna kommer att vara ansvariga för försäljnings- och resultatansvar för respektive region, som enligt Skogssällskapet kommer bestå av team på mellan sju och nio medarbetare.

Teamen ska ha ett nära samarbete med de ekonomikonsulter och fastighetskonsulter som hjälper Skogssällskapet kunder med bland annat bokföring, deklarationer och investeringsfrågor.

Den nya organisationen ska finnas på plats efter årsskiftet.

 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 12 oktober 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste