Sveaskog söker ny VD

För att underlätta rekryteringen av en ny VD har Sveaskogs nuvarande VD, P-O Wedin redan nu aviserat sin pensionering. Han stannar dock kvar på sin post tills en ersättare är på plats.

Sveaskogs nuvarande VD, P-O Wedin har aviserat sin pension så att styrelsen redan nu kan inleda arbetet med att rekrytera en efterträdare. Foto: Fredrik Persson 

P-O Wedin har varit VD för Sveaskog i sju år och kommer fram till sin pensionering att stå till styrelsens förfogande. Rekryteringen av en ny VD har nu inletts, skriver Sveaskog i ett pressmeddelande.

– P-O Wedin har som VD för Sveaskog aktivt bidragit till att bolagets kundfokus, produktivitet och lönsamhet har stärkts, vilket vi i styrelsen är mycket tacksamma för, säger ordförande Eva Färnstrand.

– Sveaskog går väldigt bra och det är snart dags att lämna över stafettpinnen. Det är och har hela tiden varit väldigt spännande och roligt att få leda Sveriges största skogsbolag i en tid när intresset för och användningen av skogsråvara har varit stadigt ökande, säger P-O Wedin.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 11 oktober 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste