Virkesbörsen ger ut bok

Dagens digitala samhälle är något som påverkar alla på ett mer eller mindre omfattande sätt, även landets 330 000 skogsägare. Virkesbörsens nya bok ska sprida kunskap om de digitala kanaler som finns för virkeshandel i dag.   

För att öka kunskaperna om de möjligheter som öppnas för virkeshandeln genom digitaliseringen ger företaget Virkesbörsen nu ut boken "Digitala virkesköp". Foto: mostphotos

Virkesbörsens nya bok heter passande nog ”Digitala virkesköp” och är skriven tillsammans av de anställda på Virkesbörsen. Syftet med boken är enligt författarna att öka kunskapen kring digitaliseringens betydelse för de företag som köper in virke externt.

Oöndliga möjligheter

– Alla svenskar finns nu på nätet och de allra flesta jämför priser och gör affärer på nätet. Digitaliseringen förändrar oss som konsumenter, familjemedlemmar och skogsägare i grunden. Digitaliseringen är en transformativ kraft som har oändliga möjligheter för de företag som kan anpassa sig och utvecklar sina strategier utifrån ett digitalt perspektiv. I vår bok ”Digitala virkesköp” finns hjälp och rekommendationer för de företag som anskaffar skogsråvara externt så att de kan framtidssäkra sina affärer, säger Adam Aljaraidah, vd för Virkesbörsen i ett pressmeddelande.

Digital marknadsplats

Virkesbörsen är ett relativt nytt företag vars affärsidé bygger på att tillhandahålla en digital marknadsplats för virkeshandel i Sverige.

– Digitaliseringen erbjuder oändliga möjligheter att effektivisera och förbättra affärsprocesser. Exempelvis kan skogsbolag köpa virke med några enkla knapptryck på Virkesbörsen. Det är viktigt man har rätt kompetens för att tillvarata digitaliseringens möjligheter. Kan vi med denna bok bidra till att sprida kunskap om digitaliseringens möjligheter för de virkesköpande bolagen är vi nöjda, säger Adam.

Boken kan läsas gratis på Virkesbörsens hemsida, där kan man även köpa en tryckt version.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 09 oktober 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste